Facebook hozzászólás
716

Egyszerű köménymagos levesem

A köménymag már a XIII. században elterjedt Európában. Szerencsés növény, mert szinte mindenütt megterem. Bélrendszeri gondok gyógyítására kiváló. Segíti a gyomorsav termelődését, ezért például étkezés előtt, csak úgy magában is ehető. Kiváló görcsoldó, és puffadás ellen is jó. 

Köménymag, Kép: wikimedia
Köménymag, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 1,5 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1/2 kk köménymag
  • pirított zsemlekockák vagy levesgyöngyök
  • pirospaprika

Elkészítés:

Készíts sötét zsemleszínű mártást, és dobd rá a köménymagot. Pirítsd 1-2 percig. Paprikázd be, és gyorsan engedd fel hideg vízzel. Főzd kb. 15 percig, majd szűrd le. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálald! Jó étvágyat!

Ha maradt még egy kis levesgyöngy, készíts másnapra egy fehérboros póréhagyma levest!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!