OLÉ!
Egyszerű spanyol mandulás sütemény
Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. A férjem imádja!
Hozzávalók:
- 23 dkg porcukor
- 23 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojás fehérjéje
- 17 dkg őrölt mandula
- 1 ek szeletelt mandula
- csipet só
Elkészítés:
Vegyünk elő egy mélyebb keverőtálat, és tegyük bele a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót. Jól keverjük össze, közepébe készítsünk mélyedést, és tegyük bele a felvert tojást. Jól dolgozzuk össze. Ha túl száraz, esetleg adhatunk hozzá egy evőkanálnyi tejet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A masszából készítsünk galacsinokat lisztbe mártott kézzel, fürdessük meg a gombóckákat a tojáshabban, majd a durvára vágott mandulában. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a kis sütiket, és előmelegített sütőben, nem túl forró levegővel süssük aranysárgára. Nem lesz hozzá rossz egy pohár furmint!
Jó étvágyat ehhez a vidám sütihez!
Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből
Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!
Hozzászólás zárolva.