Facebook hozzászólás
276

Egyszerűen finom egytálételek – 15 perc alatt -receptekkel!

Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.

Sietős korunkban szinte elkerülhetetlen, hogy időnként készételeket is vegyünk. Napjainkban sokféle kiváló minőségű készítmény közül válogathatunk, ennek ellenére legyen rá gondunk, hogy ne csak felmelegített, készen kapható leveseket és egytálételeket tegyünk az asztalra. Alábbi receptjeink segítségével nagyon gyorsan finomíthatóak a kész levesek.

A házilag főzött csontleves helyett levesporból készített alaplével tehetjük még ízletesebbé ételeinket. Függetlenül attól, hogy idő hiányában félkész vagy késztermékeket veszünk, ügyeljünk arra, hogy mindenkor egyéni ízlésünknek megfelelően javítsuk fel őket. Egyszerű, apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.

Tejszínes hagymaleves

Hozzávalók:

1-2 evőkanál vaj vagy margarin,

400 g vöröshagyma,

2-3 evőkanál búzaliszt,

1 pohár fehérbor,

1/2 l zöldség- vagy húsleves

(kockából is jó), 1 pohár tejszín, só,

frissen őrölt bors,

1 csipet őrölt szerecsendió,

1 csipet őrölt kömény,

1 csipet cukor, 4 szelet fehérkenyér,

2 evőkanál vaj vagy margarin,

1 csokor metélőhagyma.

Elkészítése:

A fazékban felhevített vajon vagy margarinon üvegesre pirítjuk a karikákra vágott hagymát. Megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a fehérbort, majd a zöldség- vagy húslevest. Ráöntjük a tejszínt, a levest sóval és cukorral ízesítjük, borssal, szerecsendióval, köménymaggal erőteljesen fűszerezzük, és takaréklángon 10-15 percig főzzük. A kockákra vágott kenyeret egy serpenyőben felolvasztott vajon vagy margarinon aranysárgára pirítjuk. A tejszínes hagymalevest ízlés szerint utófűszerezzük, készre főzzük, és pirított kenyérkockákkal, finomra vágott, friss metélőhagymával megszórva azonnal tálaljuk.

Póréhagyma-egytál kenyérkockával

Hozzávalók:

1-2 evőkanál olívaolaj,

200 g darált marhahús,

1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só,

2 fej vöröshagyma,

2-3 szál karotta, 400 g póréhagyma,

1 pohár fehérbor,

1 l zöldség- vagy húsleves





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!