Facebook hozzászólás
276

Egyszerűen finom egytálételek – 15 perc alatt -receptekkel!

Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.

(kockából is jó), só,

frissen őrölt bors,

1 csipet cayenne-i bors,

1 csipet őrölt szerecsendió,

pár csepp Worcester-szósz,

1 pohár tejföl,

4 szelet szendvicskenyér,

2-3 evőkanál vaj vagy margarin.

Elkészítése:

A darált marhahúst állandó keverés mellett felhevített olívaolajon megpirítjuk. A megtisztított fokhagymacikket sóval péppé dörzsöljük, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a hússal együtt sütjük. A megtisztított répát kis kockákra vagy metéltre vágjuk, a húshoz adjuk, és összepároljuk vele. A megmosott póréhagymát ugyancsak csíkokra vágjuk, megszárítjuk, és együtt az egésszel további 4-5 percig pároljuk. Beleöntjük a fehérbort, zöldség- vagy húslevest is öntünk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk, cayenne-i borssal, szerecsendióval és Worcester-mártással ízesítjük.

Mérsékelt tűzön 8-10 percig enyhe forrásban tartjuk, tejföllel finomítjuk, még egyszer megfűszerezzük. A kenyérszeleteket apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben felhevített vajon vagy margarinon aranysárgára sütjük. Tálba merjük, megszórjuk a kenyérkockákkal, és nyomban tálaljuk.

Finom salátaleves

Hozzávalók:

1-2 evőkanál vaj vagy margarin,

1 fej vöröshagyma, 250 g burgonya,

4 evőkanál zabpehely,

1/2 l zöldség- vagy húsleves

(kockából is jó), só, frissen őrölt bors,

1 csipet őrölt szerecsendió,

1 csipet cayenne-i bors,

1 csipet cukor,1 fejes saláta,

11 pohár tejszín,

4 tojássárgája, 2 csésze pirított

fehérkenyérkocka (kruton).

Elkészítése:

A fazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megmosott, meghámozott és kockákra vágott burgonyát rövid ideig a hagymával együtt pároljuk. Meghintjük a zabpehelylyel, kissé megpörköljük, az egészet zöldség- vagy húslevessel feleresztjük, sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne-i borssal és cukorral alaposan megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.

A fejes saláta külső leveleit leszedjük, váltott vízben megmossuk, jól lecsurgatjuk, felaprítjuk, s végül a leveshez adjuk. Mihelyt forrt egyet, levesszük a tűzről. Mikor kihűlt, turmixgépben vagy merülő turmixfejjel pépesítjük, újból felforraljuk és fűszerezzük. Habverővel a tejszínt a tojássárgákkal simára keverve a leveshez öntjük. Pár percig forrón tartjuk, de már nem főzzük. A finom salátalevest krutonnal megszórva máris tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!