Egyszerűen finom egytálételek – 15 perc alatt -receptekkel!
Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.
(kockából is jó), só,
frissen őrölt bors,
1 csipet cayenne-i bors,
1 csipet őrölt szerecsendió,
pár csepp Worcester-szósz,
1 pohár tejföl,
4 szelet szendvicskenyér,
2-3 evőkanál vaj vagy margarin.
Elkészítése:
A darált marhahúst állandó keverés mellett felhevített olívaolajon megpirítjuk. A megtisztított fokhagymacikket sóval péppé dörzsöljük, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a hússal együtt sütjük. A megtisztított répát kis kockákra vagy metéltre vágjuk, a húshoz adjuk, és összepároljuk vele. A megmosott póréhagymát ugyancsak csíkokra vágjuk, megszárítjuk, és együtt az egésszel további 4-5 percig pároljuk. Beleöntjük a fehérbort, zöldség- vagy húslevest is öntünk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk, cayenne-i borssal, szerecsendióval és Worcester-mártással ízesítjük.
Mérsékelt tűzön 8-10 percig enyhe forrásban tartjuk, tejföllel finomítjuk, még egyszer megfűszerezzük. A kenyérszeleteket apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben felhevített vajon vagy margarinon aranysárgára sütjük. Tálba merjük, megszórjuk a kenyérkockákkal, és nyomban tálaljuk.
Finom salátaleves
Hozzávalók:
1-2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 fej vöröshagyma, 250 g burgonya,
4 evőkanál zabpehely,
1/2 l zöldség- vagy húsleves
(kockából is jó), só, frissen őrölt bors,
1 csipet őrölt szerecsendió,
1 csipet cayenne-i bors,
1 csipet cukor,1 fejes saláta,
11 pohár tejszín,
4 tojássárgája, 2 csésze pirított
fehérkenyérkocka (kruton).
Elkészítése:
A fazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megmosott, meghámozott és kockákra vágott burgonyát rövid ideig a hagymával együtt pároljuk. Meghintjük a zabpehelylyel, kissé megpörköljük, az egészet zöldség- vagy húslevessel feleresztjük, sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne-i borssal és cukorral alaposan megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
A fejes saláta külső leveleit leszedjük, váltott vízben megmossuk, jól lecsurgatjuk, felaprítjuk, s végül a leveshez adjuk. Mihelyt forrt egyet, levesszük a tűzről. Mikor kihűlt, turmixgépben vagy merülő turmixfejjel pépesítjük, újból felforraljuk és fűszerezzük. Habverővel a tejszínt a tojássárgákkal simára keverve a leveshez öntjük. Pár percig forrón tartjuk, de már nem főzzük. A finom salátalevest krutonnal megszórva máris tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.