Egyszerűen finom egytálételek – 15 perc alatt -receptekkel!
Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.
Darálthús-egytál sárga lencsével
Hozzávalók:
1-2 evőkanál olívaolaj,
400 g darált marhahús,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 evőkanál curry,
1 teáskanál édes fűszerpaprika,
1/2 teáskanál római kömény,
4 evőkanál paradicsompüré,
3/4 l zöldségleves
(kockából is jó),
400 g sárga lencse,
frissen őrölt bors,
1 csipet cayenni bors,
1 csipet cukor,
1 csésze áztatott mazsola,
1 csésze vágott fűszernövény
vegyesen (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony és turbolya).
Elkészítése:
A darált marhahúst felhevített olívaolajon állandóan kevergetve sütjük. A hagymát apróra vágjuk, a húshoz dobjuk, s rövid ideig együtt sütjük vele. A megtisztított fokhagymacikkeket sóval péppé zúzzuk, a curryvel, a fűszerpaprikával és a köménnyel együtt a húshoz adjuk, a zsiradékon kissé megfuttatjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük a zöldséglevessel, és összeforraljuk.
A megmosott, jól lecsurgatott lencsét a levesbe tesszük, mérsékelt tűzön 30-40 percig pároljuk, majd belekeverjük a mazsolát. Az egészet utófűszerezzük. Miután forrt egyet, a megtisztított, megmosott és finomra vágott fűszernövényeket is hozzáadjuk, lehúzzuk a tűzről, és azonnal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.