Facebook hozzászólás
276

Egyszerűen finom egytálételek – 15 perc alatt -receptekkel!

Apró fortélyokkal rövid időn belül elkészülnek ezek az ételek, az eredmény minden esetben tökéletes lesz, sőt gyakran meg sem lehet különböztetni a házilag készült fogásoktól.

Darálthús-egytál sárga lencsével

Hozzávalók:

1-2 evőkanál olívaolaj,

400 g darált marhahús,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál só,

1 evőkanál curry,

1 teáskanál édes fűszerpaprika,

1/2 teáskanál római kömény,

4 evőkanál paradicsompüré,

3/4 l zöldségleves

(kockából is jó),

400 g sárga lencse,

frissen őrölt bors,

1 csipet cayenni bors,

1 csipet cukor,

1 csésze áztatott mazsola,

1 csésze vágott fűszernövény

vegyesen (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony és turbolya).

Elkészítése:

A darált marhahúst felhevített olívaolajon állandóan kevergetve sütjük. A hagymát apróra vágjuk, a húshoz dobjuk, s rövid ideig együtt sütjük vele. A megtisztított fokhagymacikkeket sóval péppé zúzzuk, a curryvel, a fűszerpaprikával és a köménnyel együtt a húshoz adjuk, a zsiradékon kissé megfuttatjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük a zöldséglevessel, és összeforraljuk.

A megmosott, jól lecsurgatott lencsét a levesbe tesszük, mérsékelt tűzön 30-40 percig pároljuk, majd belekeverjük a mazsolát. Az egészet utófűszerezzük. Miután forrt egyet, a megtisztított, megmosott és finomra vágott fűszernövényeket is hozzáadjuk, lehúzzuk a tűzről, és azonnal tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!