Facebook hozzászólás
131

Ezt a tíz ételt feltétlenül meg kell kóstolnod!

Pár évvel ezelőtt a BBC szavazásra bocsátotta, hogy melyek azok az ételek, amelyeket feltétlenül meg kell kóstolnunk életünk során. Nézzünk most a top 50-ből egy kis ízelítőt.

Cápa

Rendkívül egzotikus, és egyúttal igen csak drága ételek készülhetnek belőle. A fehércápa uszonya tízezer dollár körüli értékű. A cápauszonyból készült levesnek nagyon különleges és feledhetetlen ízvilága van, emellett proteinben rendkívül gazdag. Azért csöndben tegyük hozzá, hogy jóval olcsóbb és környezetbarátabb, ha beérjük helyette egy tonhalas szendviccsel. A rangsor 33. helyét érdemelte ki.

Sushi

A 34. helyre sorolt sushi a Sony után valószínűleg, Japán második leghíresebb export cikke. Ezek a nyers halból valamint rizsből összeállított tekercsek különleges kulináris élvezetet nyújthatnak.

Szójaszósszal, wasabival és édes-ecetes gyömbérrel lehet felszolgálni.

Alacsony zsírtartalma mellett, gazdag a proteintartalma és omega 3 zsírsavban és ásványi anyagokban is bővelkedik.

Nagyon jól harmonizál a zöld teával vagy a japán rizsborral.

Mango

 A 41. helyre került ez a nálunk még kevéssé ismert Indiából származó gyümölcs. A hindu kultúrában a szerelem szimbólumának is tartják. A hagyomány szerint egy mangófa árnyékában pihent meg Buddha. Vörös, sárga és narancssárga színekben is pompázhat.

Mindig kemény húsú gyümölcsöt válasszunk, amit aztán szobahőmérsékleten tároljunk.

Marhasült

Nagyjából olyan intim viszonyban vannak az angolok a marhasültjükkel, mint a franciák a békacombbal. A sors iróniája, hogy a marhasült kifejezést a franciák exportálták a ködös szigetországba.

Ez az étel, ami egyébként a 45. helyezést érdemelte ki, elengedhetetlen fogása a vasárnapi angol ebédnek, s természetesen nem hiányozhat mellőle a yorkshire puding sem.

 Kaviár

A Római Birodalom óta számít luxuseledelnek az utolsó előtti, 49. helyen  végzett kaviár. Volt olyan orosz cár, aki tonnaszám kapott a halászoktól az évi adóért cserébe. Tradicionálisan a Kaszpi-tengerből halásszák.

Azért valljuk be, ma is különleges eledelnek számít, így a legjobb egy saját yachton megkóstolni egy pohár finom pezsgő kíséretében, a St. Tropez öbölben.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!