Fahéjas rizs sárgarépával- Demcsák Zsuzsa receptje
Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” receptkönyvéből egy kis ízelítő: Fahéjas rizs sárgarépávalHozzávalók:10 deka hosszú szemű rizs2 sárgarépa12 gramm kesudiófél kiskanál fahéjcsipet sáfrány1 evőkanál olajsó bors
A sárgarépákat megmosom, meghámozom, és apróra vágom. A serpenyőben felforrósított olajra ráöntöm a rizst, rászórom a fahéjat és a sáfrányt. 2-3 percig együtt kevergetem, amíg a rizs áttetsző nem lesz. Ekkor hozzáadom a sárgarépát, és kétszer, két és félszer annyi vizet öntök rá, mint a rizs mennyisége. Felforralom a vizet, majd fedő alatt kisebb lángom hagyom főni a rizst, nagyjából 20 percig.
A rizs akkor van kész, amikor a vizet elfőtte, és az egyenletes rizslap tetején apró kis kráterek keletkeznek. Ekkor félrerakom állni egy kicsit, hiszen ilyenkor a fedő alatt még jócskán puhul. Amikor elkészült, sózom, borsozom, és tálalás előtt apróra vágott kesudióval ízesítem.
Fotó: Fényes Gábor
Hozzászólás zárolva.