Fehérboros-kakukkfüves csirkemell
Könnyű, pikáns, különleges. Bármennyire is sablonosnak tűnhet egy csirkemell-recept, ez nem az. Ugyanakkor igazán nem bonyolult feladat elkészíteni, így akár hétköznapokon is ünnepelhetünk ezzel a finom fűszeres csirkével.
Hozzávalók
● 1 kiló csirkemellfilé
● 1 kisebb vöröshagyma
● 1 evőkanál apróra vágott kakukkfűlevél
● 1 deci száraz fehérbor
● 1 tyúkhúsleves-kocka
● só, bors
● olaj
Elkészítése
A csirkemellet szeletekre vágjuk, a szeleteket kicsit megveregetjük, sózzuk, borsozzuk, majd olajon egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük a serpenyőből, és a zsiradékban az apróra vágott hagymát és a kakukkfüvet körülbelül fél percig pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a bort, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és addig rotyogtatjuk, amíg annyi elpárolog belőle, hogy picit sűrűbb legyen. Ekkor a csirkemelleket visszatesszük a serpenyőbe, és készre, puhára pároljuk.
● Ehhez a recepthez szerencsére semmi különleges eszköz nem kell. Még az sem gond, mivel csirkemellről van szó, ha a szeleteket egy kés nyelével veregetjük meg, hiszen nem kell a rostokat nagyon meggyötörni ahhoz, hogy a hús puha legyen.
Persze azért itt sem árt, egy húsklopfoló, csak nem kell vele nagyon meggyötörni a húst. Meg persze nem mindig csirkével dolgozik az ember, mondjuk egy marhaszeletnél, de akár egy korosabb karajnál is már lehet, hogy nem elég a póteszköz. Úgyhogy ajánlunk egy egyszerű fa húsklpofolót, ami mindig jól jön. Az ára 490 forint.
Az Életforma Shopban persze óriási a választék szeletsütőkből, különböző méretű, formájú anyagú edények között válogathatsz.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.