Facebook hozzászólás
608

Flamand sörös marharagu

A Soproni megszervezte első Sörvacsoráját, hogy bemutassa a sörrel foglalkozó bloggerek számára a megújult Soproni Meggy- és Szilva Démont.  Az eseményen egy sörmester mesélt a barnasörök világáról, a megújult limitált kiadású sörökről és utána a bloggerek csapatokban főztek négyfogásos téli menüsort – mindegyik ételt az új Soproni Démonokkal ízesítve.

Íme az egyik:

Flamand sörös marharagu

Elkészítési idő 2,5-3 óra

Hozzávalók 4 főre: 

–         400 g pörköltnek való marhakocka

–         15 g liszt

–         20 g vaj

–         24 ml étolaj

–         1 közepes hagyma felvágva

–         2 fokhagyma gerezd préselve

–         260 ml Soproni Szilva Démon

–         24 ml vörösbor ecet

–         24 ml barnacukor

–         1,5 szelet parasztkenyér

–         24 ml dijoni mustár

–         Egy marék petrezselyem apróra vágva

–         Só, frissen őrölt bors

–         Bouquet garni: 2 petrezselyem szár, 1/2 kakukkfű szár, 1 babárlevél

Elkészítés:

A marhakockákat sózzuk, borsozzuk és beáztatjuk a barna sörbe.

Melegítsünk egy nagy, nehéz serpenyőt közepes lángon, olvasszuk fel benne a vajat és az olajat. Adjuk hozzá a marhakockákat adagonként és pirítsuk kb. 4 percig amíg enyhén megbarnul. Tegyük félre és folytassuk a következő adaggal.

A maradék zsírban dinszteljük meg a hagymát amíg átlátszó lesz, majd a fokhagymát is kb még 3 percig. Tegyük vissza a húst és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a vörösbor ecetet, a bouquet garni-t és a barnacukrot, keverjük meg, fedjük le és gyöngyöztessük kb 1,5 óráig, amíg a hús megpuhul.

A kenyerek egyik felét jól kenjük be mustárral, majd ezzel a felével lefelé tegyük a raguba. Fedjük le újra és gyöngyöztessük még 20-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul, a kenyérszeletek pedig ’beleolvadnak’ a raguba és ezzel sűrítik a szószt.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vegyük ki a bouquet garni-t, keverjük bele a petrezselymet és tálaljuk burgonyapürével, sült burgonyával vagy kenyérrel és savanyúsággal.

forrás: Démon



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!