Facebook hozzászólás
257

Főzzünk ma egy kis „kínait”!

A kínai konyhaművészet, akárcsak az indiai, hat alap ízt használ: az édest, a savanyút, a sósat, a fűszereset, a pikánsat, és az erőset. Arányuknak mindig egyensúlyban kell lenniük.

Előkészítési idő: 20 perc

Főzési idő: 7-8 perc

Párolt kínai kel

Hozzávalók: fél csomag kínai kel, 100 g szalonna (vagy sonka), 2 szál zöldhagyma

Elkészítése: A kínai kel szárát eltávolítjuk, és a leveleket nagyobb darabokra vágjuk fel. A fehér szárat és a zöld leveleket szétválogatjuk, felmelegítünk 2 evőkanál olajat, majd hirtelen kisütjük benne a feldarabolt szalonna- vagy sonkaszeleteket. Hozzáadjuk a keldarabokat és a vizet, és kis lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöld leveleket is, a felvágott zöldhagymát és megsózzuk. Fedő alatt további 15-20 percig pároljuk.

Csirke szójaszószban

Hozzávalók: 6 zöldhagyma, gyömbér, 2 teáskanál bor, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál szójaszósz, 250 g csirkecomb

Elkészítése: A zöldhagymát, a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójaszószt, 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál olajat összekeverünk. A fűszereket a csirkecombokra szórjuk, és félretesszük. Előmelegített wokban összesütjük a csirkecombokat, míg enyhén aranysárgák nem lesznek. Hozzáadjuk a maradék pácot, majd összeforraljuk. Lassú tűzön 20 percig főzzük. Köretként koriandert vagy sárgarépát adjunk hozzá!

Jó étvágyat!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!