Főzzünk ma egy kis „kínait”!
A kínai konyhaművészet, akárcsak az indiai, hat alap ízt használ: az édest, a savanyút, a sósat, a fűszereset, a pikánsat, és az erőset. Arányuknak mindig egyensúlyban kell lenniük.
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 7-8 perc
Párolt kínai kel
Hozzávalók: fél csomag kínai kel, 100 g szalonna (vagy sonka), 2 szál zöldhagyma
Elkészítése: A kínai kel szárát eltávolítjuk, és a leveleket nagyobb darabokra vágjuk fel. A fehér szárat és a zöld leveleket szétválogatjuk, felmelegítünk 2 evőkanál olajat, majd hirtelen kisütjük benne a feldarabolt szalonna- vagy sonkaszeleteket. Hozzáadjuk a keldarabokat és a vizet, és kis lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöld leveleket is, a felvágott zöldhagymát és megsózzuk. Fedő alatt további 15-20 percig pároljuk.
Csirke szójaszószban
Hozzávalók: 6 zöldhagyma, gyömbér, 2 teáskanál bor, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál szójaszósz, 250 g csirkecomb
Elkészítése: A zöldhagymát, a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójaszószt, 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál olajat összekeverünk. A fűszereket a csirkecombokra szórjuk, és félretesszük. Előmelegített wokban összesütjük a csirkecombokat, míg enyhén aranysárgák nem lesznek. Hozzáadjuk a maradék pácot, majd összeforraljuk. Lassú tűzön 20 percig főzzük. Köretként koriandert vagy sárgarépát adjunk hozzá!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.