Facebook hozzászólás
366

Francia hagymaleves és Paradicsomos metélt édesköménnyel

Hogy óvjam Önöket a hústól, íme két nagyon finom, zöldségekkel készült ételt kínálok Önöknek!.Francia hagymaleves és Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával.

1.) Francia hagymaleves

Hozzávalók (4 személyre)

2 evőkanál olíva olaj

500 gr. hagyma finom szálasra vágva

1 gerezd fokhagyma

1 csapott kávéskanál barnacukor

1 liter zöldség erőleves

Bors, só

A tálaláshoz: 4 vékony szelet kenyér, lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből

25 gr. Gruyere sajt  (esetleg ementáli)

25 gr. friss, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, keverjük össze és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a kipréselt fokhagymát és a barna cukrot. Ezalatt forrásig melegítsük a zöldség erőlevest, majd adjuk hozzá a hagymához. Jól keverjük össze, forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot, és lefedve hagyjuk főni 25-30 percig. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.

Tálaláskor a tányérok aljára helyezzünk 1-1 szelet kenyeret, szórjuk meg a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, majd merjük rá a forró levest.

2.) Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával

Hozzávalók: (4 személyre)

500 gr. széles metélt

450 gr. édes kömény

1 db. zöld, vagy piros kaliforniai paprika

300 gr. paradicsom, meghámozva, összedarabolva

3 evőkanál olíva olaj

2 gerezd fokhagyma, kinyomva

1 citrom reszelt héja

1 kakukkfű ág

Só, bors

Elkészítés:

Az édesköményt a zöld részétől megszabadítjuk, félbevágjuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra szeleteljük. Lobogva forró vízben 8-10 percig főzzük, leszűrjük és kiolajozott tűzálló tálba terítjük, olíva olajjal megkenjük. A paprikát félbe vágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és vágott felével  egy kis méretű, kiolajozott tepsibe fektetjük. Együtt betesszük őket 180 fokos sútőbe, és kb. 15 percig sütjük. Majd kivesszük az édesköményt, a sütő hőfokát 220 fokra növeljük és a paprikát még 10 percig sütjük, hogy a héja megbarnuljon. A paprikát műanyag zacskóba téve kihűtjük, hogy könnyebb legyen majd a héját lehúzni.

A fokhagymát 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a citromhéjat és a kakukkfű ágat, és 20-25 percig pároljuk, hogy besűrűsödjön. A kakukkfüvet kivesszük, a mártást sózzuk, borsozzuk. Az édes köményt kockákra aprítjuk, a paprikát lehéjazzuk és csíkokra vágjuk, majd a zöldségeket a mártásba keverjük, ha kell utánfűszerezzük és felforrósítjuk, de forralni nem szabad!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!