Facebook hozzászólás
171

Frankfurti leves meggyes kevert süteménnyel

Az idén nem olcsó a meggy. Lehet konzerv is. Süssünk belőle egy nagyon egyszerű és gyors kevert süteményt. Arányait könnyű megjegyezni. Egy isteni frankfurti levessel kitűnő ebéd lehet.

Egyensúly tészta

6 db tojás
kb. 30 dkg cukor
ugyanannyi liszt
ugyanannyi margarin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
meggy, dió  – ízlés szerinti mennyiség

A tojás sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverni. A fehérjét kemény habbá verni a vaníliás cukorral és az egészet összekeverni, majd a liszt-sütőpor keveréket is beletenni. A tepsit kibélelni sütőpapírral, és beleönteni a masszát.
A kimagozott meggyet a nyers tésztára szórni, és megszórni durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütni.

Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.

Frankfurti leves

Hozzávalók: 5o dkg kelkáposzta, 2 pár virsli, 1 db sárgarépa és 1 db zöldség felkarikázva, 2-3 db nagyobb burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt fehérbors, őrölt kömény, só, fűszerpaprika.

Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd 2  liter hideg sós vízbe feltesszük főzni. Belerakjuk a fűszereket, zöldséget, sárgarépát. Amikor kicsit puhul már a káposzta, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, majd a felkarikázott virslit. Ezután fokhagymás rántást készítünk, és beleöntjük a levesbe.  Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.

http://www.torzsasztal.com/margit_receptjei.html



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!