Facebook hozzászólás
698

Füstölt rakott zöldbab

Az egyik legkedveltebb zöldség a zöldbab. Levesnek, főzeléknek és rakottnak kitűnő. Most az utóbbihoz ajánlunk egy gyorsan elkészíthető, finom változatot!

Füstölt rakott zöldbab

 Hozzávalók: (4 személyre)

70 dkg zöldbab

40 dkg főtt füstölt tarja

1 zacskós rizs

1 pohár tejföl

15 dkg reszelt sajt

só, bors, piros paprika

Elkészítés:

A babot tisztítsuk meg, és főzzük meg sós vízben. Míg elkészül, a gyors rizst is főzzük meg, a füstölt tarját vágjuk fel apróra és egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk meg, hogy levét és zsírját egy kicsit kieressze. Borsozzuk, és piros paprikázzuk ízlés szerint.

Mikor az összes hozzávaló kész, vegyünk egy tűzálló tálat, akkorát, amelyikbe két rétegben beférnek majd a hozzávalók. Kenjük ki vajjal, vagy margarinnal.  Az aljára terítsük a jól lecsepegtetett rizs felét,  a tetejére a szintén jól lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a füstölt tarja fele, majd locsoljuk meg a tejföl felével. Következik a második réteg. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, majd dugjuk be forró (200 fokos) sütőbe. Mire a sajt a tetején szép aranybarna színű lesz, már kész is.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!