Fűszeres sajtgolyók rozmaringos olivás lapos kenyérrel
Tradicionális ünnepünk a húsvét – megannyi remek, hagyományos recepttel! Szerencsére mindig vannak vállalkozó kedvű olvasóink, akik szívesen kipróbálnak újdonságokat is. A gyöngyöstarjáni Kovács Borház például ezt a remek különlegességet ajánlja Neked, és vendégeidnek! Csábítóan néz ki!
Hozzávalók 4 ünneplő szájhoz:
Sajtgolyókhoz:
- 25 dkg camambert sajt
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál brandy
- 10 dkg lágy vaj vagy margarin
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A juhtúrót, tehéntúrót és a camambert sajtot összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd pici golyókat formálunk a kezünkkel. A sajtgolyókat tetszés szerint különböző fűszerekbe forgathatjuk, mint például friss medvehagymába és snidlingbe, de isteni választás dióban és pirospaprikában megforgatva is!
Olivás lapos kenyérhez:
- ½ kg liszt
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál cukor
- 25 gramm élesztő
- 7 evőkanál olívaolaj (fokozatosan adagolva)
- 1 ág rozmaring
- 50 gramm paprikás olívabogyó
- 80 gramm zöld és fekete olívabogyó vegyesen
A felfuttatott élesztőhöz a lisztet hozzáadjuk, majd jól kidagasztjuk, 1 órán át kelesztjük. A rozmaringot és az olivát apró darabokra vágjuk, majd a lisztezett deszkán átgyúrt, kicsit meglapított tészta tetejére szórjuk és beledolgozzuk. A tésztát lapos, elkeskenyedő formában alakítjuk ki és átlósan a kiolajozott tepsibe tesszük. Ezután még megszórhatjuk a megmaradt olivával a tetejét. 200 fokon 35-40 percig sütjük!
Ne felejtsd el! A friss, zöldfűszeres ételek mellé mindig jól esik egy könnyed sauvignon blanc! Ne felejtsd el! A jól megválasztott bor mindig felemeli az ételt, és persze ez kölcsönös! A jó bor koronája a jó fogásnak! Kellemes ünnepeket!
Ismered az Ország Nyusziját? Nézd meg, megint milyen fergetegeset alkotott!
Hozzászólás zárolva.