Facebook hozzászólás
605

Fűszeres sajtgolyók rozmaringos olivás lapos kenyérrel

Tradicionális ünnepünk a húsvét – megannyi remek, hagyományos recepttel! Szerencsére mindig vannak vállalkozó kedvű olvasóink, akik szívesen kipróbálnak újdonságokat is. A gyöngyöstarjáni Kovács Borház például ezt a remek különlegességet ajánlja Neked, és vendégeidnek! Csábítóan néz ki! 

Hozzávalók 4 ünneplő szájhoz:

Fűszeres sajtgolyók deszkán, Kép: Kovács Borház
Kép: gyöngyöstarjáni Kovács Borház

Sajtgolyókhoz:

  • 25 dkg camambert sajt
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál brandy
  • 10 dkg lágy vaj vagy margarin
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint

A juhtúrót, tehéntúrót és a camambert sajtot összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd pici golyókat formálunk a kezünkkel. A sajtgolyókat tetszés szerint különböző fűszerekbe forgathatjuk, mint például friss medvehagymába és snidlingbe, de isteni választás dióban és pirospaprikában megforgatva is!

Olivás lapos kenyérhez:

Fűszeres sajtgolyók lapos kenyérrel, Kép: Kovács Bozház
Kép: gyöngyöstarjáni Kovács Borház
  • ½ kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 25 gramm élesztő
  • 7 evőkanál olívaolaj (fokozatosan adagolva)
  • 1 ág rozmaring
  • 50 gramm paprikás olívabogyó
  • 80 gramm zöld és fekete olívabogyó vegyesen

A felfuttatott élesztőhöz a lisztet hozzáadjuk, majd jól kidagasztjuk, 1 órán át kelesztjük. A rozmaringot és az olivát apró darabokra vágjuk, majd a lisztezett deszkán átgyúrt, kicsit meglapított tészta tetejére szórjuk és beledolgozzuk. A tésztát lapos, elkeskenyedő formában alakítjuk ki és átlósan a kiolajozott tepsibe tesszük. Ezután még megszórhatjuk a megmaradt olivával a tetejét. 200 fokon 35-40 percig sütjük!

Ne felejtsd el! A friss, zöldfűszeres ételek mellé mindig jól esik egy könnyed sauvignon blanc! Ne felejtsd el! A jól megválasztott bor mindig felemeli az ételt, és persze ez kölcsönös! A jó bor koronája a jó fogásnak! Kellemes ünnepeket!

Ismered az Ország Nyusziját? Nézd meg, megint milyen fergetegeset alkotott!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!