Göngyölt bélszín nyárson sütve, színesbors-mártással
Látványos és ízletes nyársra húzott göngyölt bélszín
Hozzávalók: 80 deka bélszín, 20 deka bacon, mustár, őrölt színesbors-keverék, 2 deci tejszín, só, 1 kiló burgonya.
Elkészítése: a pácolt bélszínt 20 dekás darabokra vágjuk, kiklopfoljuk, a baconnel beborítjuk, feltekerjük. Az így kapott húst 3 centis karikákra vágjuk, nyársra szúrjuk, és grillen vagy kevés forró zsiradékon megsütjük. A visszamaradt zsiradékban a mustárt megfuttatjuk, őrölt színesbors-keveréket szórunk rá, majd a tejszínnel felengedve mártást készítünk. A mosott burgonyákat megfőzzük, cikkekre vágjuk, és a hús mellett a grillen megsütjük.
Hozzászólás zárolva.