Görög csirkemell római tálban
A római vagy pataki tál csak ajánlás, lehet más cserépedényben, jénaiban vagy esetleg sütőben, fóliázva is elkészíteni. Sőt, aki a pulykamellet jobban szereti, azzal is kitűnő.
Hozzávalók 4 személyre
70 dkg csirkemellfilé
1 doboz ananászkonzerv
20 dkg trappista sajt
40 dkg bacon
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors
1 kávéskanál currypor
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál mustár
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl ananászbefőttlé
Elkészítése
Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római vagy pataki tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát, szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. (Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom.) A tejszínt és a tejfölt 1 dl ananászlével jól kikeverem, és ráöntöm a tetejére. Egyenletesen meghintem reszelt sajttal. A tálat lefedem, és közepes lángon puhára párolom. A sajt ropogósra és gyönyörű pirosra sül. (Ínyencek a trappista helyett füstölt sajtot is használhatnak.) Bármilyen burgonyaköret illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.