Facebook hozzászólás
215

Grillen készült ételek a hétvégére-receptekkel

Azok az ételek, amelyeket grilllapon vagy rácson készítünk, sokkal egészségesebbek, mint a serpenyőben készültek. Kevesebb zsiradékot tartalmaznak, és a zöldségek se veszítenek annyit vitaminjaikból.

A grillrácson, grill-lapon készített étkek jóval kevesebb zsíradékot tartalmaznak, mint a serpenyőben sültek, és a zöldségek sem veszítenek annyit vitaminjaikból, mint ha pácolnánk őket.

Grillezett szűzpecsenye nyárson

HOZZÁVALÓK: 50 deka sertés szűzpecsenye, 2 zsenge cukkini, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika, 2 közepes lilahagyma. A pácléhez: 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál cherry, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál friss reszelt gyömbér, csipetnyi kínai fűszerkeverék, pici őrölt fekete bors.

ELKÉSZÍTÉSE: a hozzávalókból páclevet készítünk, majd a szűzpecsenyét és a cukkiniket körülbelül 1 centis szeletekre, a magházuktól megtisztított paprikákat hasonló méretű kockákra vágjuk, a hagymákat felnegyedeljük. A húst és a zöldségeket felváltva négy nyársra húzzuk, majd a páclében mintegy 3 órát érleljük. Lecsepegtetve, folyamatosan forgatva, faszénparázson megsütjük a nyársakat. Alufóliában sült burgonyát adhatunk mellé.

Pulykahússal töltött grillezett burgonya HOZZÁVALÓK: 15 nagy burgonya, 20 deka pulykamellfilé, 1 csomag újhagyma, 10 deka fűszervaj, só, bors, apróra vágott friss zöldpetrezselyem.

ELKÉSZÍTÉSE: a megmosott burgonyákat héjában félpuhára megfőzzük. A megsózott, borsozott húst a grillrácson megsütjük, majd kis kockákra vágjuk. A burgonyák belsejét kivájjuk, beletöltjük a húskockákat és a karikára vágott újhagymákat, majd mindegyik tetejére egy-egy pici vajat teszünk rájuk. Alufóliába csomagoljuk, és mintegy 15 percig grillezzük. Friss paradicsomsalátával tálaljuk.

Grillezett mandulás-citromos sertéskaraj

HOZZÁVALÓK: 6 szelet sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 4 közepes paradicsom, 1 evőkanál olaj, 3 evőkanál méz, 2 cukkini, 5 deka durvára darált mandula, 5 deka fűszervaj.

ELKÉSZÍTÉSE: a hússzeleteket megkenjük a 2 evőkanál mézzel, az összenyomott fokhagymával, és néhány órára a hűtőbe tesszük. A megmaradt 1 evőkanál mézet összekeverjük az olajjal és a darált mandulával. A felkarikázott paradicsomot és cukkinit enyhén sózzuk, borsozzuk, és a forró rácson a pácolt hússal együtt sütni kezdjük. Sütés közben a hússzeleteket a mézes-olajos-mandulás mártással kenegetjük, ami szépen rápirul.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!