Grillen készült ételek a hétvégére-receptekkel
Azok az ételek, amelyeket grilllapon vagy rácson készítünk, sokkal egészségesebbek, mint a serpenyőben készültek. Kevesebb zsiradékot tartalmaznak, és a zöldségek se veszítenek annyit vitaminjaikból.
Bazsalikomos bárányszeletek
HOZZÁVALÓK: 8 szelet bárányborda, 2 cukkini, 1 padlizsán, 30 deka gomba, 2 kaliforniai paprika, néhány szem paradicsom, 1 ág bazsalikom. A pácléhez: 1 ág apróra vágott friss bazsalikom, só, őrölt bors, fél deci méz, 4 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma.
ELKÉSZÍTÉSE: a hozzávalókból elkészítjük a páclevet, majd legalább egy éjszakára beletesszük a nyársra húzott hússzeleteket. A zöldségeket és a gombát félcentis darabokra vágjuk. A pácléből kiemelt húsnyársakat és a zöldségszeleteket a grill-lapon készre sütjük.
Csirkecombok mexikói villámpácban
HOZZÁVALÓK: 8 db közepes méretű csirkecomb, 1 citrom leve, 1 csomag mexikói villámpác, 1 deci olaj, 2 kaliforniai paprika, 3 cső csemege kukorica, 2 szál sárgarépa, néhány paradicsom, néhány félig megfőtt burgonya.
ELKÉSZÍTÉSE: az olajat a citromlével és a villámpáccal kikeverjük, majd a pácba 30-60 percre beletesszük a csirkecombokat. A hasonló darabokra vágott zöldségeket, kukoricacsöveket a félbevágott burgonyával váltogatva nyársra húzzuk, és a combokkal együtt a forró grillen megsütjük.
Forrás: Konyha és Fürdő Piac 2006. június-július
Sziágyi Eta
Hozzászólás zárolva.