Grillezett bárányszeletek
A nyár közepén sem szabad megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott táplálkozásról, ráadásul az évszak igazán kedvez a szabadtéri grillezésnek. Jöjjön tehát egy igazi húsétel a különleges ízek, zamatok szerelmeseinek!
Hozzávalók:
6 szelet báránycomb,
2 evőkanál olívaolaj,
2 deci száraz fehérbor,
1 evőkanál tarkabors,
só,
1 kiskanál szárított zsálya,
1 kiskanál rozmaring és kakukkfű.
Elkészítése:
a bort egy edénybe öntjük, beleszórjuk a fűszereket, és 3-4 órára belerakjuk a hússzeleteket. A pácolási idő leteltével leszárítjuk, majd olívával bekenjük őket, és grillrácson mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük. Grillezett zöldségekkel, például cukkíni, paradicsom, paprika, hagyma, valamint gyümölcsökkel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.