Grillezett szűzpecsenye nyárson
Véget ért a rekkenő hőség, de a nyár még korántsem, így még jó néhány kellemes estét tölthetünk grillezéssel a szabadban. Íme egy igazi ínyencség a grillhúsok szerelmeseinek!
Hozzávalók:
50 deka sertés szűzpecsenye,
2 zsenge cukkini,
1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika,
2 közepes lilahagyma.
A pácléhez:
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál szójamártás,
1 evőkanál cherry,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 kiskanál friss reszelt gyömbér,
csipetnyi kínai fűszerkeverék,
pici őrölt fekete bors.
Elkészítése:
A hozzávalókból páclevet készítünk, majd a szűzpecsenyét és a cukkiniket körülbelül 1 centis szeletekre, a magházuktól megtisztított paprikákat hasonló méretű kockákra vágjuk, a hagymákat felnegyedeljük. A húst és a zöldségeket felváltva négy nyársra húzzuk, majd a páclében mintegy 3 órát érleljük. Lecsepegtetve, folyamatosan forgatva, faszénparázson megsütjük a nyársakat. Alufóliában sült burgonyát adhatunk mellé.
Hozzászólás zárolva.