Gyors és szuper- Rakott vegyes
Tűzálló tálba soronként lerakjuk a felkarikázott burgonyát, zöldborsót, sárgarépát ás a darált húst.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg darált sertéshús, 5 dkg zsiradék,törött bors, só
Mártáshoz: 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, az apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót megpároljuk. (Ha konzervet használunk, a zöldborsót nem kell párolni.) A darált húst 3 dkg zsíron megpirítjuk, borsozzuk, sózzuk. Tűzálló tálba soronként lerakjuk a felkarikázott burgonyát, zöldborsót, sárgarépát ás a darált húst. 3 dkg zsírból, lisztből világos rántást készítünk, felengedjük tejjel, jól felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és megsózzuk. A mártást a rakott zöldségre öntjük, és sütőben pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 40 perc.
Hozzászólás zárolva.