Gyorsan egyszerűt: citromfagyi
Ügyes asszony a semmiből is megfőzi az ételt – tartja a kínai mondás, de sokszor nekünk is azzal kell megelégednünk, ami éppen a hűtőben van. Mutatunk egy gyors és finom receptet erre a helyzetre!
Hozzávalók:
– 2 citrom
– 17 dkg porcukor
– 5 dl tejszín
Elkészítés:
Kimérjük egy tálba a porcukrot. A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, ezt ráöntjük a porcukorra. A magokat nem kellenek, de a gyümölcshús igen. Hozzáadjuk a tejszínt, felverjük az egészet. Nem kell túl keményre, csak annyira, hogy lazán megtartsa a formáját. Egy edényben a mélyhűtőbe tesszük, fóliát teszünk a tetejére, majd néhány óra alatt lefagyasztjuk.
Hozzászólás zárolva.