Facebook hozzászólás
220

Gyümölcsös étel receptek, képekkel

A nyár az egészséges és finom gyümölcsök szezonja. Miért ne lehetne egy teljes menüt összeállítani, amiben előételtől a desszertig mindenhol a gyümölcsöké a főszerep?

Fokhagymás királyrák zöldcitromos-avokádós ruccolasalátával

Menü:
Előétel: Fokhagymás királyrák zöldcitromos-avokádós ruccolasalátával
Leves: Őszibarack-krémleves
Főételek: Tűzdelt szarvasbélszín feketeszeder-mártással és mézes kacsasült aszalt gyümölccsel töltve
Desszert: Áfonyamousse

Hozzávalók: 1 kiló királyrák, 1 deci olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 3 deci fehérbor, 50 deka ruccola, 2 fej fehérhagyma, 4 darab lime (zöldcitrom), 5 deka barnacukor, tabasco, 1 csomag friss koriander, 2 avokádó.

Elkészítése: a királyrákokat megtisztítjuk, és felhevített olívaolajon pirosra sütjük. Ezután hozzáadjuk a sózott fokhagymát, és felengedjük fehérborral. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. Ezután elkészítjük a salátaöntetet: keverőtálba vizet öntünk, belefacsarjuk a zöldcitrom levét, barnacukorral, sóval, pár csepp tabascóval és az apróra vágott korianderrel ízesítjük. Finomra vágjuk a fehérhagymát, és belekeverjük a salátaöntetbe az egyik felkockázott avokádóval együtt. A mártást a ruccolára öntjük, rátesszük a királyrákot, a vékony szeletekre vágott másik avokádóval díszítjük.

 

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók: 60 deka őszibarack, 15 deka cukor, 1 deka szegfűszeg, 1 deka fahéj, 1 darab citrom, 2 deci tejszín, 10 deka liszt.

Elkészítése: a kimagozott őszibarackot feltesszük vízben főni. Kevés cukorral, sóval, citrommal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Ha a barack megpuhult, tejszínes habarással sűrítjük, és turmixgéppel összekeverjük. Hidegen tálaljuk.

 

 

 

 

Tűzdelt szarvasbélszín feketeszeder-mártással

Hozzávalók: 80 deka szarvasbélszín, 10 deka szalonna, 1-1 deka babér és boróka, 1 szál kakukkfű, 20 deka feketeszeder, 1 deci vörösbor, 4 adag barnamártás.

Elkészítése: az elkészítés előtti napon a szarvasbélszínt megtűzdeljük és bepácoljuk. A húst zárható műanyag edénybe tesszük, ráöntünk annyi olajat, hogy ellepje, és hozzákeverjük a fűszereket. A tálalás napján a szarvast serpenyőben, forró olajban elősütjük pár percig, ezután előmelegített sütőben készre sütjük. A feketeszedret és a vörösbort hozzákeverjük a felforralt barnamártáshoz.

 

 

Mézes kacsasült aszalt gyümölccsel töltve

Hozzávalók: 1,2 kiló kacsamell, 20 deka aszalt gyümölcs, 10 deka méz, só, törött bors, őrölt koriander, 10 deka vaj, barnamártás, 4 adag burgonyakrokett.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!