Halászlében a franciák is erősek: itt a bouillabaisse, a marseille-i halleves!
Nem csak bajai vagy szegedi halászlé létezik, van marseille-i is. A bouillabaisse, a francia halleves méltán legendás hírű, érdemes kipróbálni, már csak az egzotikus hozzávalók miatt is!
Hozzávalók
1,5 kiló tisztított vegyes tengeri hal,
scampi és kagyló
7,5 deci halalaplé
2,5 deci fehérbor
1 nagy fej vöröshagyma
80 deka hámozott paradicsom
30 deka burgonya
1 édesköménygumó
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint sáfrány
só, bors, kakukkfű
Elkészítése
Egy lábosban a kockára vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen rárakjuk a szeletekre vágott burgonyát, az összetört paradicsomot, a laskára vágott édesköményt, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a halalaplét. Felforraljuk, és körülbelül 15 percig főzzük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.