Halat enne? 7 ünnepi receptet kínálunk
Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe ezt a válogatást, amelyet neves éttermek séfjeinek a Konyha & Fürdő számára komponált ünnepi menüsoraiból és saját receptgyűjteményünkből állítottunk össze.
Görög karácsonyi hal
tésztabundában
Hozzávalók: 60 deka leveles tészta, 40 deka olajos tonhal, 7 keményre főzött tojás, 1,5 deci tejföl, 2 nyers tojás, 15 szem kapribogyó, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem, ízlés szerint só, őrölt fekete bors.
Elkészítése: a tésztát (lehet mirelit is) téglalap alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy téglalap alakú sütőformába úgy, hogy az egyik fele – amivel majd betakarjuk – kimaradjon. Az olajtól lecsepegtetett halat összetörjük, hozzáadunk 5 főtt tojást, a zöldpetrezselyem kétharmadát, az összevágott kapribogyót, a tejfölt, a két nyers tojást, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Megtöltjük vele a tésztát, ráborítjuk az edényből kilógó tésztalapot, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálra rakjuk, felszeleteljük, és tetejét főtt tojásszeletekkel, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Salátával kínáljuk.
Svéd tőkehal
vajas-tejszínes ringlivel
Hozzávalók: 4 kisebb fej hagyma, 60 deka felszeletelt tőkehalfilé, 1 kis doboz ringli, 2 deci tejszín, 5 deka vaj, só, őrölt bors.
Elkészítése: a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és egy kivajazott tepsibe lerakjuk. Rárakjuk a felszeletelt tőkehalfilét, amit sózunk, borsozunk. A ringlit villával összetörjük, majd a levével együtt belekeverjük a tejszínbe, és ráöntjük a halra, majd rámorzsoljuk a maradék vajat. Lefedve, forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Konyha és Fürdő Magazin
Hozzászólás zárolva.