Facebook hozzászólás
337

Halat enne? 7 ünnepi receptet kínálunk

Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe ezt a válogatást, amelyet neves éttermek séfjeinek a Konyha & Fürdő számára komponált ünnepi menüsoraiból és saját receptgyűjteményünkből állítottunk össze. 

 

Görög karácsonyi hal

tésztabundában

Hozzávalók: 60 deka leveles tészta, 40 deka olajos tonhal, 7 keményre főzött tojás, 1,5 deci tejföl, 2 nyers tojás, 15 szem kapribogyó, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem, ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítése: a tésztát (lehet mirelit is) téglalap alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy téglalap alakú sütőformába úgy, hogy az egyik fele – amivel majd betakarjuk – kimaradjon. Az olajtól lecsepegtetett halat összetörjük, hozzáadunk 5 főtt tojást, a zöldpetrezselyem kétharmadát, az összevágott kapribogyót, a tejfölt, a két nyers tojást, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Megtöltjük vele a tésztát, ráborítjuk az edényből kilógó tésztalapot, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálra rakjuk, felszeleteljük, és tetejét főtt tojásszeletekkel, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Salátával kínáljuk.

 

Svéd tőkehal

vajas-tejszínes ringlivel

Hozzávalók: 4 kisebb fej hagyma, 60 deka felszeletelt tőkehalfilé, 1 kis doboz ringli, 2 deci tejszín, 5 deka vaj, só, őrölt bors.

Elkészítése: a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és egy kivajazott tepsibe lerakjuk. Rárakjuk a felszeletelt tőkehalfilét, amit sózunk, borsozunk. A ringlit villával összetörjük, majd a levével együtt belekeverjük a tejszínbe, és ráöntjük a halra, majd rámorzsoljuk a maradék vajat. Lefedve, forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Konyha és Fürdő Magazin





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!