SÜTŐTÖKÖS LEPÉNYKÉK ROZMARINGGAL ÉS FÜSTÖLT SAJTTAL
Hát, akkor, tököljünk!
Ismét reggel, ismét reggeli, ismét tökös, ismét meló, ismét egész nap… Sebaj! Legalább a reggel jó volt… – árulta el nekünk magánéletéről az őrülten jó ételek tudója.
Hozzávalók 8-10 darabkához:
- 30 dkg tisztított sütőtök
- 1 tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- rozmaring
- só
Elkészítés:
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és rozmaringgal ízesítjük. Egy serpenyőben, forró zsiradékon evőkanállal adagolva kisütjük a lepénykéket, konyhai papírtörlőre szedjük, és tálaláskor reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
Egyszerű, finom, krémes, olyan mint a sült sütőtök, éppen csak picit más, és gyorsabban meg van. Uzsonnára is jó lesz a gyereknek!
Jó étvágyat kíván hozzá Steffel Csaba!
Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával
Ősszel, télen kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen. Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes, selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és a tökmagolaj kombinációja még a vírusok és a meghűlések tünetei ellen is jó szolgálatot tesz – mondja Pammer Lívia.
Hozzászólás zárolva.