Facebook hozzászólás
847

KARÁCSONYI KÜLÖNLEGESSÉG

Hátszín gesztenyés burgonyakrémmel és fokhagymás erdei gyümölcsökkel

Megéri kísérletezni, és valami újdonsággal szolgálni a karácsonyi ebédnél, vacsoránál. A Magyar Sörgyártók Szövetsége először adventi összejövetelén mutatta be ezt a remek ünnepi receptet! Gondosan olvasd el, majd az útmutatásnak megfelelőn válaszd ki a tökéletes magyar sört hozzá! Fejedelmi lakoma vár rád!

Argentin marha hátszin, Kép: Pintér Árpád/Pixeltaster
Kép: Pintér Árpád/Pixeltaster

A húsból kétujjnyi vastag szeleteket vágassunk, majd vasserpenyőben (a lemezserpenyőnek nincs hőtartása és visszapuhul a hús) süssük minimum 220-240 Celsius fokos edényben. Mielőtt a serpenyőbe tesszük a húst, hintsünk bele egy csipetnyi sót. A hús kapjon erős kérget (2-3 perc) és ne mozgassuk, amíg sül.

Mit igyunk hozzá?
Markánsan kesernyés, pörkölt kávés ízvilágú, éjsötét lágert

Extra tipp:
Az ételekhez többféle zöldfűszer hajtást és csirát adjunk tálaláskor. Ezek nemcsak színesek, de zsengék, fűszeresek és pikánsak is.

Forradalom söpör a magyar sörpiacon

László Fülöp Elek 1892-es festménye egy müncheni sörözőben, Kép: wikipedia
László Fülöp Elek 1892-es festménye egy müncheni sörözőben, Kép: wikipedia

Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok” megelégelték az olcsó, nagyipari söröket, és otthon, a konyhában hozzáfogtak a házi sörfőzésnek. Ennek nyomán ma legalább 10 olyan sör készül Magyarországon, amelyik a világ minden táján megállná a helyét. Ez mindössze az elmúlt 3-4 esztendő eredménye. Na, ezt hívja magyar sörforradalomnak a HUBA – Hungarian Beer Academy munkatársa, Simonfai Balázs sörfőző mester. Kukkantsunk bele abba a különleges világba, ami még sok hazai sörkedvelő előtt is ismeretlen.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!