Házi tészta bazsalikomos-fenyőmagos pestóval
A tésztafélék csodásan sokszínűek átvitt értelemben és valóságosan is. Ez a variáció most ízében is különleges a bazsalikom-fenyőmag párosnak meg a petrezselyemnek köszönhetően, mindehhez szép zöld és vajsárga színeket vonultat fel, a tészta házi elkészítése pedig a formák végtelen lehetőségét kínálja. Próbáld ki, nem bánod meg!
Hozzávalók
A pestóhoz:
● 0,5 deci extra szűz olívaolaj
● 1-1 kis csokor petrezselyem és bazsalikom
● 2-3 gerezd fokhagyma
● 2 deka fenyőmag
● 2 deka dióbél
● kevés reszelt parmezán
● csipet só
A házi tésztához:
● 0,5 kiló finom liszt
● 5 tojás
● só
A raguhoz:
● 20 deka zöld ceruzabab
(lehet mirelit is)
● 20 deka főtt újburgonya
● pesto
Elkészítése
A pestoalapanyagokat egy keverőtálba tesszük, és botmixer segítségével pépesre tumixoljuk. Akkor jó a pesto állaga, ha enyhén krémes, könnyen adagolható és intenzív ízű.
A házi tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, és 1-2 milliméter vékonyságú tésztát nyújtunk belőle. Formázó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk a kívánt formákat, és sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt fogkeményre főzzük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a már félig főtt darabolt zöldbabot és burgonyát. Ha szükséges, kevés zöldségalaplével hígíthatjuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pestót.
● A pestóból érdemes több adagot készíteni, mert hűtőben több hétig is eltartható.
● A tésztát ne hevítsük tovább, miután hozzáadtuk a pestót, mert az íze tompul, a színe kifakul.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Tésztafőzéshez sok érdekes eszköz között válogathatsz
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.