Facebook hozzászólás
272

Hétvégére: Aranysárga tyúkleves királynő módra

Ez az Aranysárga tyúkleves királynő módra, nem egy hétköznapi húsleves. A hozzávalók sem mindennap kerülnek a család asztalára, sem a húslevesbe. Megérdemli az ünnepi alkalmakat, király..-női.

Aranysárga tyúkleves királynő módra

Elkészítési idő: 150 perc
Energiatartalom: 1 adag: 500 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– ízlés szerint só
– 8 dkg rizs
– 3 dkg vaj
– 1 db fehérrépa
– 2 db sárgarépa
– 1/2 kg borjúgerinc
– 30 dkg ökör farok
– 1 db konyhakész tyúk
– ízlés szerint őrölt bors

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm.

Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.

A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem.
A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom. A marhahúst és borjúlábat
a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.

Jó Étvágyat!

forrás: www.videkize.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!