Facebook hozzászólás
459

Húsgombóc zöldségágyon

Finomság friss zöldségekből – akár mirelitből is – húsgombóccal, igazi vitaminbomba, és ilyen melegben kitűnő és tartalmas egytálétel.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
50-50 dkg zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, újburgonya
1 tojás
1-2 kanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors
2 dl tejszín vagy tejföl
petrezselyem
2 leveskocka

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát, zöldborsót, földarabolt zöldbabot, sárgarépát külön-külön húslevesben megfőzzük. A darált húst összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, zsemlemorzsával. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és kevés forró olajon vagy vajon megsütjük. A zöldségeket a visszamaradt zsiradékba keverve tűzálló tálba szedjük, rátesszük a húsgombócokat, A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és rálocsoljuk a zöldséges húsgombócra. Összerázogatjuk és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!