Húsgombóc zöldségágyon
Finomság friss zöldségekből – akár mirelitből is – húsgombóccal, igazi vitaminbomba, és ilyen melegben kitűnő és tartalmas egytálétel.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50-50 dkg zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, újburgonya
1 tojás
1-2 kanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors
2 dl tejszín vagy tejföl
petrezselyem
2 leveskocka
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát, zöldborsót, földarabolt zöldbabot, sárgarépát külön-külön húslevesben megfőzzük. A darált húst összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, zsemlemorzsával. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és kevés forró olajon vagy vajon megsütjük. A zöldségeket a visszamaradt zsiradékba keverve tűzálló tálba szedjük, rátesszük a húsgombócokat, A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és rálocsoljuk a zöldséges húsgombócra. Összerázogatjuk és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.