Húspogácsák köménnyel, sajttal, sonkával
A darált hússal sokféleképpen lehet bánni, legyen az sertés- vagy marhahús. Ez utóbbi az alapanyaga a burgereknek – most egy kicsit köménnyel bolondítottuk meg, és magyarosan prézlibe fogattuk. Nagyon finom saláták és párolt zöldségek mellé.
Hozzávalók
● 30 deka marhahús
● 15 deka sonka
● 15 deka reszelt sajt
● 1 zsemle
● 1 tojás
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 nagyobb fej vöröshagyma
● köménymag
● őrölt bors, só
● olaj a sütéshez
Elkészítés
A húst és a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, és a sóval, köménnyel, sóval fűszerezve összedolgozzuk a feldarabolt hússal, sonkával. Letakarjuk, és két-három órára a hűtőbe tesszük, összeérni. „Érés” után apró lyukú húsdarálón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a közben beáztatott zsemlével, a tojással és a reszelt sajttal. Pogácsákat formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük.
● Húspogácsa készítésekor fontos, hogy a serpenyő, amiben sütjük, megfelelő méretű legyen, elég széles, és elég mély. Most egy ilyen praktikus serpenyőt ajánlunk, amely 1.190 forintba kerül.
Az Életforma Shopban persze ezen kívül számos serpenyő közül választhatsz, nagy a választék anyagot, méretet, formát tekintve is.
Ehhez az ételhez nagyon jól illenek a különböző salátafélék, amelyek még ígycsiklandóbban néznek ki, ha szépen kínáljuk őket. Így egy stílusos, fa-üveg salátástálat ajánlunk, kanállal és villával. Az ára 6.690 forint.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.