Facebook hozzászólás
391

Húsvéti tojáslikőr – Jucus titkos recepje

Kínálj saját készítésű tojáslikőrt vendégednek, és fogadd szerényen a bókokat! Vigyázat: az ízek összeérése érdekében már most el kell készíteni, és Jucus szerint nagyon finom, de ütős lesz húsvétra!

Hozzávalók:

7 deci tej
1 deci tejszín
80 dkg cukor (+ 1 cs. vaníliás cukor is mehet bele)
8 tojássárgája
2 deci édes fehérbor
2 deci rum
fűszer gyanánt igazi vanília

Elkészítés:

A tejet 40 deka cukorral felforraljuk, néhány percig kis lángon főzzük a vanília kikapargatott belsejével, kevergetés mellett, aztán levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tojássárgákat és a maradék cukrot robotgéppel krémesre keverjük. Ha a tej már langyos, kis adagonként a tojáskrémhez adjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor már hideg, akkor keverjük hozzá a rumot és a bort, nehogy elszálljon a kis desszert ereje. Alapos keverés után, ha a habja már leapadt, lehet üvegekbe töltögetni.

Végül a palackokat légmentesen lezárva hűvös, sötét helyen érleljük a likőrt, időnként meg-megrázogatva. Egy hét kell, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!