Facebook hozzászólás
170

Igazságot a paradicsomos káposztának!

Igazságot a paradicsomos káposztának! Ezzel a címmel küldte el nekünk Borbála a receptjét, ami nem a szokványos, megszokott paradicsomos káposzta. Könnyű és egészséges!

Igazságot a paradicsomos káposztának!

 

Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 fej hagyma
3-4 szem paradicsom
fél csomag fafülgomba
kevés olaj

Öntet:
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szaké (helyettesíthetjük almaecettel)
1 evőkanál cukor
1,5 dl húsleves (alaplé) vagy víz

Elkészítés:

Vágjuk a hagymát közepes darabokra, a káposztát kisebb téglalapokra. Áztasuk be a gombát, ha megpuhult, vágjuk csíkokra. A paradicsomokat dobjuk egy percre forró vízbe, és húzzuk le a héjukat és vágjuk darabokra. Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a cukrot.

Kezdjük el párolni a hagymát az olajon, majd dobjuk hozzá a káposztát. Mikor egy kicsit megfonnyadt, keverjük hozzá a paradicsomot, majd öntsük föl az öntettel. Főzzük néhány percig.

Timár Borbála – Ninjamenza



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!