Így főzd meg a lencselevest!
Régen úgy tartották, hogy mindenféle nyavalyát okoz, és alávaló étel. Ma már tudjuk, hogy az újévkor fogyasztott lencse, biztos szerencsét és szépséget is hoz…!
Lencse – egyszerűen
Hozzávalók: 45 dkg lencse, 25 dkg rizs, 25 dkg vöröshagyma, 3 evőkanál olaj.
Elkészítés: Az előző este beáztatott lencsét egy liter vízben, közepes lángon fél órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a rizst, sózzuk, majd keverés után kb. negyed órát főzzük fedő alatt. Ha közben elfőne a leve, kevés forró vízzel pótoljuk. A hagymát félbe vágjuk majd hosszában, vékonyan felszeleteljük, és felforrósított olajon aranysárgára pirítjuk és megsózzuk.
A rizses lencsét tálba önjük, és a pirított hagymát a tetejére halmozzuk. Forrón tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.