Facebook hozzászólás
211

Így főzd meg a lencselevest!

Régen úgy tartották, hogy mindenféle nyavalyát okoz, és alávaló étel. Ma már tudjuk, hogy az újévkor fogyasztott lencse, biztos szerencsét és szépséget is hoz…!

Lencse – egyszerűen

Hozzávalók: 45 dkg lencse, 25 dkg rizs, 25 dkg vöröshagyma, 3 evőkanál olaj.

Elkészítés: Az előző este beáztatott lencsét egy liter vízben, közepes lángon fél órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a rizst, sózzuk, majd keverés után kb. negyed órát főzzük fedő alatt. Ha közben elfőne a leve, kevés forró vízzel pótoljuk. A hagymát félbe vágjuk majd hosszában, vékonyan felszeleteljük, és felforrósított olajon aranysárgára pirítjuk és megsózzuk.

A rizses lencsét tálba önjük, és a pirított hagymát a tetejére halmozzuk. Forrón tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!