Ilyenkor legfinomabb a spárga! -receptekkel
Május a spárga szezonja. A spárgát előkelő, ínyenc ételnek tartják. Ez az ízletes zöldségféle igazán csak ilyenkor finom. Használjuk, s készítsünk legalább előételt belőle.
2 tojás
fél csokor petrezselyem, s kb. ugyanannyi
snidling
só
bors
oliva olaj
borecet
Elkészítés:
Tisztítsuk és főzzük meg a spárgát a fenti receptben leírtak szerint. Mossuk meg és vágjuk karikára a paradicsomot, a tojásokat főzzük meg kemény tojásnak, és válasszuk külön a fehérjét és a sárgáját. Vágjuk apróra a petrezselymet és a snidlinget, karikázzuk fel az uborkát.
Egy tálba tegyük bele és törjük össze villával a tojássárgáját, adjuk hozzá a petrezselymet és a snidlinget, az uborkát, és a turmixgéppel jól apróra tört tojásfehérjét. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá annyi olíva olajat és ízlés szerint borecetet, hogy az egészet összedolgozva egy laza salátaöntetet kapjunk.
Egy megfelelő méretű, nem túl mély, inkább nagyobb átmérőjű tálnak a szélét díszítsük körbe paradicsomkarikákkal. Középre rakjuk a maradék paradicsomot és a tetejére a kihűlt, lecsepegtetett, és feldarabolt spárgát. Közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá az öntetet!
Hozzászólás zárolva.