Facebook hozzászólás
174

Ilyenkor legfinomabb a spárga! -receptekkel

Május a spárga szezonja. A spárgát előkelő, ínyenc ételnek tartják. Ez az ízletes zöldségféle igazán csak ilyenkor finom. Használjuk, s készítsünk legalább előételt belőle. 

2 tojás

fél csokor petrezselyem, s kb. ugyanannyi

snidling

bors

oliva olaj

borecet

Elkészítés:

Tisztítsuk és főzzük meg a spárgát a fenti receptben leírtak szerint. Mossuk meg és vágjuk karikára a paradicsomot, a tojásokat főzzük meg kemény tojásnak, és válasszuk külön a fehérjét és a sárgáját. Vágjuk apróra a petrezselymet és a snidlinget, karikázzuk fel az uborkát.

Egy tálba tegyük bele és törjük össze villával a tojássárgáját, adjuk hozzá a petrezselymet és a snidlinget, az uborkát, és a turmixgéppel jól apróra tört tojásfehérjét. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá annyi olíva olajat és ízlés szerint borecetet, hogy az egészet összedolgozva egy laza salátaöntetet kapjunk.

Egy megfelelő méretű, nem túl mély, inkább nagyobb átmérőjű tálnak a szélét díszítsük körbe paradicsomkarikákkal. Középre rakjuk a maradék paradicsomot és a tetejére a kihűlt, lecsepegtetett, és feldarabolt spárgát. Közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá az öntetet!

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!