Ínycsiklandó vendégváró: Cannelloni
Nem kell Olaszországig utaznunk, hogy ízletes mediterrán ételeket kóstolhassunk, következő receptünk egyszerűen elkészíthető finom főétel, ami vendégvárónak sem utolsó, ha nem szeretné sonkával fogadni a locsolókat.
50 dkg darált marhahús,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál olívaolaj,
1,5 dl vörösbor,
kakukkfű, oregánó, só, bors
A mártáshoz:
5 dkg húsos szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
3 paradicsom,
1 deci vörösbor,
só, őrölt bors,
4 evőkanál reszelt parmezán.
Tésztalapokat készen vásárolhatunk.
Elkészítése
Atöltelékhez a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a paradicsompürét, a bort és a fűszereket. Az egészet összepirítjuk. A készen vett tésztalapokat sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ezután egyenként feltekerjük őket, és kivajazott sütőedénybe egymás mellérakjuk. A mártáshoz a kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk a zsírban a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, s végül a paradicsompürével, a borral és fűszerekkel sűrűre főzzük. A kész mártást ráöntjük a tésztatekercsekre, megszórjuk a parmezánnal, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tésztára.
Hozzászólás zárolva.