Facebook hozzászólás
426

Isteni és gyors torta!

Nyolc perc alatt megsül a répás torta – előkészítéssel és pihentetéssel együtt is megvan fél óra alatt! Egészséges, isteni és ezt még a gyerek is szívesen megeszi!

Hozzávalók (2.5 dl-es csészével számolunk):

3/4 csésze liszt

1 kávéskanál sütőpor

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

1/2 kávéskanál mézes fűszerkeverék

1/2 kávéskanál fahéj

opcionális: egy csipet őrölt gyömbér és szerecsendió

3/4 csésze barna cukor

1/2 csésze olaj

1/2 csésze apróra vágott bármilyen aszalt vagy cukrozott gyümölcs (meggy, ananász, vörös áfonya – vegyesen a legjobb)

opcionális: 2 evőkanálnyi durvára vágott mandula

2 tojás

1 csésze reszelt nyers sárgarépa

Opcionális: krém a tetejére, ehhez:

1 doboz Mascarpone sajt (200 g)

1 tasak Bourbon vaníliás cukor

ízlés szerint porcukor

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel összekeverjük.

A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük – hozzáadjuk a lisztet, sárgarépát, aszalt gyümölcsöt, mandulát. Öntsük a masszát egy hőálló üvegből készült tálba (kapható tortaforma alakú jénai is!).

Mikrohullámú sütőben közepes fokozaton 5 percig, majd maximumon 3 percig süssük. Hagyjuk pihenni további 8 percig.

Amíg a tészta pihen a Mascarpone sajtot keverjük össze a vaníliás cukorral és a krémet ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kihűlt torta tetejére kenjük a krémet, és villával húzzunk bele hullámmintákat. Kész!

Krém nélkül is finom – ez esetben szórjuk meg a tetejét porcukorral!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!