Facebook hozzászólás
119

Isteni fehérpecsenye hidegen – melegen ajánljuk!

A nagy nyári melegben nem mindig kívánunk meleg ebédet, vagy vacsorát. A húsról viszont sokan nem szívesen mondanak le. Ráadásul az alábbi receptet eleve előre kell elkészíteni, tehát akár előző nap este is megsüthetjük.

Hozzávalók: (4-6 személyre)

1,5 kg fehérpecsenye egyben

15 dkg füstölt szalonna

40 dkg új fözőhagyma

40 dkg sárgarépa

4-5 dl. száraz vörös bor (ehhez az ételhez a legjobb a kadarka)

só, bors, piros paprika ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:

A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Mellé tesszük a csíkokra vágott hagymát és sárgarépát. Azt is megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy kis piros paprikával. Felöntjük 4 dl. vörösborral. Lefedjük alufóliával és 200-220 fokos sütőbe tesszük. Kb. 2-2,5 óráig kell sütni, s közben locsolgatni. Ha nagyon párolog a leve öntsünk hozzá még egy fél deci bort és egy fél deci vizet.

Ha megsült (akkor jó, ha a hústű könnyedén beleszalad a húsba), lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, vegyük ki a tepsiből, tekerjük be az alufóliába, amivel korábban lefedtük, és tegyük be a hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük vékony szeletekre.

Készítsünk hozzá frissen egy nagy adag, vegyes salátát (fejes saláta, kígyóuborka, paradicsom, reszelt sárgarépa, metélőhagyma, vagy finomra vágott újhagyma, só, olíva olaj borecet – s az egész összekeverve) s már kész is az ebéd vagy a vacsora.

Kínáljuk hozzá ugyanazt a vörös bort, amit a pároláshoz használtunk. Nagyon finom lesz!

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!