Facebook hozzászólás
244

Isteni, finom szendvicskrémek vacsorára

A szendvics a világ egyik legegyszerűbb étele. Ráadásul változatos is, hiszen azt teszünk rá, amit csak szeretnénk. Most néhány gyorsan elkészíthető szendvicskrémet ajánlunk Önöknek.

Egy csepp luxus

Hozzávalók:

–  1 kis üveg fekete kaviár

–  1 kis üveg piros kaviár

–  1 doboz krémsajt

–  1 evőkanál joghurt

–  újhagyma

–  bors

Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk és a többi hozzávalóval krémesre keverjük. Friss kenyérrel, vagy bagettel fogyasztjuk.

Májas

Hozzávalók:

–  20 dkg kenőmájas

–  1 evőkanál mustár

–  2 gerezd fokhagyma

–  1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

–  petrezselyem

–  só

–  bors

– sajt

Elkészítés: A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az egy evőkanál mustárral és az apróra vágott petrezselyemmel belekeverjük a villával szétnyomkodott kenőmájasba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd habosra keverjük. A tetejét megszórhatjuk még egy kis petrezselyemmel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Ha sütőben megpirítjuk, még finomabb.

Tojásos

Hozzávalók:

– 2 egész tojás

– 5 dkg margarin,

– 1 evőkanál reszelt sajt

– 1 gerezd fokhagyma

– só

– curry

– 1 csokor snidling

– 1 teáskanál mustár

– 1 dl kefir

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva nagyon apróra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra aprított snidlinget és a fűszereket. Az egészet habosra keverjük, friss zsemlével, vagy kiflivel tálaljuk.

Különleges

Hozzávalók:

–  25 dkg túró

–  1 sárgarépa

–  1 alma

–  1 evőkanál méz

–  só

–  citromlé

Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a mézzel, a lereszelt almával és a sárgarépával, kevés sót és citromlevet adunk hozzá. Barna kenyérrel a legfinomabb.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!