Isteni, finom szendvicskrémek vacsorára
A szendvics a világ egyik legegyszerűbb étele. Ráadásul változatos is, hiszen azt teszünk rá, amit csak szeretnénk. Most néhány gyorsan elkészíthető szendvicskrémet ajánlunk Önöknek.
Egy csepp luxus
Hozzávalók:
– 1 kis üveg fekete kaviár
– 1 kis üveg piros kaviár
– 1 doboz krémsajt
– 1 evőkanál joghurt
– újhagyma
– bors
Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk és a többi hozzávalóval krémesre keverjük. Friss kenyérrel, vagy bagettel fogyasztjuk.
Májas
Hozzávalók:
– 20 dkg kenőmájas
– 1 evőkanál mustár
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
– petrezselyem
– só
– bors
– sajt
Elkészítés: A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az egy evőkanál mustárral és az apróra vágott petrezselyemmel belekeverjük a villával szétnyomkodott kenőmájasba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd habosra keverjük. A tetejét megszórhatjuk még egy kis petrezselyemmel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Ha sütőben megpirítjuk, még finomabb.
Tojásos
Hozzávalók:
– 2 egész tojás
– 5 dkg margarin,
– 1 evőkanál reszelt sajt
– 1 gerezd fokhagyma
– só
– curry
– 1 csokor snidling
– 1 teáskanál mustár
– 1 dl kefir
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva nagyon apróra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra aprított snidlinget és a fűszereket. Az egészet habosra keverjük, friss zsemlével, vagy kiflivel tálaljuk.
Különleges
Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 1 sárgarépa
– 1 alma
– 1 evőkanál méz
– só
– citromlé
Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a mézzel, a lereszelt almával és a sárgarépával, kevés sót és citromlevet adunk hozzá. Barna kenyérrel a legfinomabb.
Hozzászólás zárolva.