Facebook hozzászólás
337

Isteni padlizsánkrém és más izgalmas zöldségesek

Számos finomságot készíthetünk percek alatt ebből az egészséges és „szexi” zöldségféléből. Egyszerű szendvicskrém és sokféle rakottas alkotható belőle egy kis fantáziával.

Mindössze másfél, két percig krémes állagúvá turmixoljuk.

A 4 fej friss paradicsomot kis kockákra daraboljuk, és óvatosan beleforgatjuk.

8-10 szelet pirítóst készítünk hozzá.

Cukkinis rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 1/4 cukkini, 1 kis fej lilahagyma, liszt, olaj, margarin, zsemlemorzsa, 2 dl fejföl, 2 egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió.

Elkészítés: A padlizsánokat meghámozom, besózom és legalább 1/2 órát állni hagyom. Jénai tálat kevés margarinnal kikenem, zsemlemorzsával megszórom. A kinyomkodott padlizsán szeleteket lisztbe mártom, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöm. A megsült szeleteket a jénai tálba sorba lerakom. Két sor közé kevés felkarikázott lila hagymát teszek. Amikor az összes padlizsán szelet a tálba került, akkor a cukkinit ráreszelem. Tejfölt a tojással, fokhagymával, fűszerekkel kikeverem és ráöntöm a lerakott zöldségekre. Forró sütőben megsütöm, tetejére lehet még tenni szendvics sajtszeletet és díszítésnek pritamin paprika karikákat.

Jó étvágyat!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!