Isteni padlizsánkrém és más izgalmas zöldségesek
Számos finomságot készíthetünk percek alatt ebből az egészséges és „szexi” zöldségféléből. Egyszerű szendvicskrém és sokféle rakottas alkotható belőle egy kis fantáziával.
Mindössze másfél, két percig krémes állagúvá turmixoljuk.
A 4 fej friss paradicsomot kis kockákra daraboljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
8-10 szelet pirítóst készítünk hozzá.
Cukkinis rakott padlizsán
Hozzávalók: 2 db padlizsán, 1/4 cukkini, 1 kis fej lilahagyma, liszt, olaj, margarin, zsemlemorzsa, 2 dl fejföl, 2 egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés: A padlizsánokat meghámozom, besózom és legalább 1/2 órát állni hagyom. Jénai tálat kevés margarinnal kikenem, zsemlemorzsával megszórom. A kinyomkodott padlizsán szeleteket lisztbe mártom, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöm. A megsült szeleteket a jénai tálba sorba lerakom. Két sor közé kevés felkarikázott lila hagymát teszek. Amikor az összes padlizsán szelet a tálba került, akkor a cukkinit ráreszelem. Tejfölt a tojással, fokhagymával, fűszerekkel kikeverem és ráöntöm a lerakott zöldségekre. Forró sütőben megsütöm, tetejére lehet még tenni szendvics sajtszeletet és díszítésnek pritamin paprika karikákat.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.