Facebook hozzászólás
247

Isteni vendégváró receptek

Könnyen elkészíthetők és különlegesek: Póréhagymás reteksaláta márványsajttal, Kapros-juhtúrós burgonya és Parajos csusza. PŰróbálja ki Ön is, nem fogja megbánni!

Sajtos rakott padlizsán

Hozzávalók: 2-3 szép padlizsán, a sütéshez olaj, 5-7 deka vaj, 2 púpozott evőkanál liszt, 1-1,5 deci tej, 2 deci tejföl, 10-15 deka reszelt sajt, 1 tojássárgája (elhagyható), só, ízlés szerint szerecsendió.

Elkészítése: a meghámozott padlizsánt felkarikázzuk, olajban kisütjük, majd rétegezzük olyan jénai edénybe, aminek van fedele. Minden réteget kenjünk meg vékonyan olajjal, majd zárjuk le a tálat, és sütőben közepes lángon pároljuk, amíg meg nem puhul. Közben készítsünk besamelt a lisztből és a tejből, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejfölt, a sajt felét és a tojássárgáját. Ízesítsük fűszerekkel, majd egy újabb edénybe rétegezzük ezzel a mártással a párolt padlizsánkarikákat úgy, hogy felülre is mártás kerüljön, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Forró sütőben süssük pirosra a tetejét.

Szilágyi Eta

Konyha és Fürdő Piac 2004/4





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!