Ízletes saláta sonkamaradékból
Még mindig van a húsvéti sonkából, de már kissé unod? Ezzel az ízletes salátával bolondítsd meg! Isteni finom akár sültek mellé, vagy főfogásként is!
Hozzávalók:
1 kis fej saláta
5 főtt tojás
5 paradicsom
1 kígyóuborka
15-20 dkg főtt, füstölt sonka
1 kis tubus majonéz
2 dl tejföl
1 citrom
4 kanál olívaolaj
só, bors
snidling
Elkészítése:
Megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk egy salátástálat. Belerakjuk váltakozva a felkockázott paradicsomot, a feldarabolt tojást, a felcsíkozott sonkát és az apró csíkokra vágott uborkát. Rétegenként sóval, borssal meghintjük (kivéve a sonkát). A majonézt összekeverjük a tejföllel, olajjal, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, esetleg pici cukorral is, és rácsurgatjuk a salátára. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Füstölt sonka helyett füstölt sajttal is készíthetjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.