Facebook hozzászólás
553

Jancsi barátom gyulai csirkéje

Jancsi húsz éven át volt szomszédom. Mindig is szeretett sütni-főzni. Nemrég elköltöztek, de a barátság megmaradt. A ház- és cserépkályha avatón ezt a különleges fogást tálalták feleségével, Évával. Attól gyulai, hogy gyulai kolbásszal kell megtölteni a csirkemellet. Vigyázat, a kolbász fűszeres, ezért a köretet kicsit kevesebb sóval kell készíteni! Izgalmas fogás, „itatja magát”!

Hozzávalók:

Gyulai csirke  fehér tányéron kukoricás rizibizivel és krumplipürével, mellette céklasaláta, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 2 csirkemell
  • 2 csirkecomb
  • 15 dkg gyulai kolbász (vagy lángolt kolbász)
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd ketté, és csontozd ki a combokkal együtt. Húzd le a kolbász bőrét, és húsok mértének megfelelően arányosan vágd szét. Éles késsel készíts „zsebet” a mellen, és dugd bele a kolbászt, a combba is tedd bele, és hústűvel tűzd össze, vagy sütéshez használatos spárgával kösd össze. Minden darabot sózz meg, forgasd meg lisztben.

Gyulai csirke tálalva a vacsorához, Kép: László Márta
Nagyon gusztusos terítés, Kép: László Márta

A felforrósított olajon jól süsd át, majd egy tedd az egészet egy tűzálló tálba. Sózd meg a tejfelt, ízesítsd az apróra vágott fokhagymával, a borssal, és ezzel öntsd nyakon a húst. Tégy rá alufóliát, majd kb. 200-220 fokos előmelegített, forró sütőben süsd 40 percig. Burgonyapürét, kukoricás rizst kínált hozzá Jancsika. Savanyúság gyanánt ecetes paprikát és céklát kaptunk. Jó étvágyat nektek is!

Ha szereted a gyulai kolbászt, itt a kedvenc sós sütim receptje! Nem fogsz csalódni benne!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!