Hozzávalók: 1 kiló bárányszegy, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 60 deka burgonya, 2 kisebb sárgarépa, 2 zöldpaprika, 2 deci vörösbor, 10 deka juhtúró, 4 deci húsleves, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szegfűszeg, 2 babérlevél, 6 deka vaj, só, bors.
Elkészítése: egy nagyobb cserép- vagy jénai edényt kivajazunk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és rá a bárányszegyet. A húsra kenjük az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a babért és a szegfűszeget. Ráhalmozzuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és répát, a tetejére pedig a karikára vágott burgonyát. Megsózzuk, majd rászórjuk a juhtúrót. Felöntjük a vörösborral és a levessel, és lefedve körülbelül 80 percig közepes lángon készre pároljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.