Kábuljunk mákos gubával!
Kevés ember nem szereti a mákot, főleg ha kisember, azaz gyermek. Elkészítése igen egyszerű, gyors és pénztárca kímélő. Vacsorára még a mák nyugtató hatása miatt is kitűnő.
Mákos guba
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 550 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– 2 dl tejföl
– kevés margarin
– ízlés szerint mazsola
– 1 csomag vaníliás cukor
– 4-5 evőkanál kristálycukor
– 5 dl tej
– 3 db kifli
– 1 pohár darált mák
– ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
Egy megfelelő nagyságú hőálló tál alját vékonyan kikenjük olvasztott margarinnal. Az edény aljára szépen elrendezzük az ujjnyi vastagra felkarikázott száraz kifliket. A félliternyi tejet, miután felforraltuk egy kevés cukorral, ráöntjük a kiflikre. Tetszés szerinti mennyiségű mazsolát teszünk rá. A darált mákot összekeverjük cukorral, és betakarjuk vele az ázott kifliket és a mazsolát. Miután elsimítottuk, egy egész doboz tejfölben elkeverünk egy csomag vaníliás cukrot, és ezt is a többi hozzávaló tetejére kenjük. Előmelegített sütőben összesütjük, kb. 15-20 perc alatt készül el, mérsékelt hőfokon. Ha megsült, szedőlapáttal vágunk belőle szép szeleteket, és porcukorral megszórva tálaljuk.
forrás: www.videkize.hu
Hozzászólás zárolva.