Facebook hozzászólás
590

Káposztás-baconos-sajtos palacsinta recept

Ez a gazdag és tápláló palacsinta-változat akár önálló ételként is megállja a helyét. Egy könnyű leves mellé pedig kitűnő ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Káposztás-baconos-sajtos palacsinta

Hozzávalók: 12 darab kisütött vastagabb palacsinta, 1 kiló kelkáposzta, 20 deka húsos szalonna, 20 deka füstölt trappista, 20 deka mozzarella sajt egyben, 3 deci tejszín, 10 deka reszelt mozzarella, 3 deka vaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése: a kelkáposztát laskára vágjuk, sós, enyhén köményes vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A mozzarellát és a bacont kis darabokra felszeleteljük, a füstölt sajtot lereszeljük. A palacsintákra halmozunk (egyenlően elosztva) a főtt kelkáposztából, majd rakunk rájuk a bacon- és a mozzarella darabokból, valamint a reszelt füstölt sajtból. Mindegyik palacsintát felcsavarjuk, 3-3 darabba vágjuk, majd kivajazott sütőedénybe rakjuk. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, és leöntjük vele a tekercseket.

Végül megszórjuk a reszelt mozzarellával, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg szép piros lesz.

Jó étvágyat!

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009 február-márciusi számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!