Facebook hozzászólás
1 111

Káposztával töltött lángos

Mindenki kedve szerint ízesítheti, édesen lekvárral, vagy sósan, tejföllel-reszelt sajttal, vagy ahogy az én szeretem, párolt káposztával megszórva. Jó étvágyat!

Káposztával töltött lángos

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
• 1 kg finomliszt
• 37 dkg lágy krumplipüré
• 2,5 dl forró víz
• 2 csomag szárított élesztő
• 4-5 kávéskanál kristálycukor
• 1 púpos teáskanál só
• 1-1,5 dl langyos víz
• liszt a szóráshoz
• kb 1 liter olaj a sütéshez
• egy kis fej káposzta fele (kb fél kiló)
• kevés só, őrölt bors,
• kevés olaj a káposzta dinszteléséhez
• lekvár (bármilyen kedvünkre való)
• tejföl-reszelt sajt
• fokhagymaElkészítése:

Krémes krumplipürét készítettem,ehhez 2,5 dl forró vizet adtam, amivel teljesen simára turmixoltam. Majd egy nagyobb tálba szórtam a lisztet, a közepébe mélyedést készítettem, amibe beleöntöttem a langyos krumpli masszát, rászórtam a két csomag instant élesztőt, a kristálycukrot, sót, és elkezdtem összedolgozni. A végén még kellett kb. 1 dl.langyos víz, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjak. Átdagasztottam egy kis liszttel megszórt asztallapon, majd visszaraktam a tálba, duplán hajtott tiszta konyharuhával letakartam. Fél-háromnegyed órán át kelesztettem a tésztát.

A káposztát leszeleteltem, nem túl apróra, de nem is túl nagyra vágtam. Egy teflon serpenyőbe párolni kezdtem, megsóztam kissé (kb.1 kávéskanálnyi sóval), és kevés olajat aláöntve. Amikor pirulni kezdett, megszórtam őrölt borssal és szép világosbarnára sütöttem.

Amikor a tésztám szépen megkelt, a jól letisztított asztallapot bekentem 2-3 evőkanál olajjal, (így nem ragad a munkafelülethez a tészta és nem fog a sütőolajban égett liszt úszkálni) erre borítottam ki a tésztát, és a tészta tetejét is megolajoztam kissé (így nem szárad ki) és kézzel ellapogattam, kb. 2,5-3 centi vastagságúra. Nagyobb pohárral kiszaggattam, úgy, hogy a kis hegyes potyadékokat mindig visszanyomtam a nagy tésztához. A legvégén a leeső potyadékokból lett egy kisebb cipóm, ezt jól átgyúrtam, és ezt sütöttem ki utoljára, addigra újra szépen megkelt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!