Kapros, burgonyás süllőleves – Zséda módra
Zséda nem csak remek énekesnő, és jó érzékkel nyúl a divathoz is, de a konyhában is nagyszerűen helyt áll. A Kapjrá kampány keretében, amely a halfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet, egy nagyon egészséges halleves receptjét osztotta meg velünk.
Hozzávalók (egy nagy tál)
- 1 kg süllő filé
- 2 dkg vaj
- 0,5 dl olívaolaj
- 10-12 közepes szem burgonya
- 2 csomag újhagyma
- 1 liter halalaplé
- 3 csomag kapor
- 1 db citrom
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 liter tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a szintén kockázott süllő filét. 1-2 percig főzzük, a citromlével és a fehérborral ízesítjük, a tejszínnel dúsítjuk és a legvégén friss vágott kaporral fűszerezzük.
Hozzászólás zárolva.