Kapros sertésborda – ahogy Mártiék szeretik
Fantasztikus kapor csokrot kaptam ajándékba az egyik szomszédomtól. Illata valami pompás! Tanakodtam, hogy rögtön ugorjak-e neki az idei első kovászos uborkának, vagy készítsek egy nyár elejei különlegességet? A férjemnél a második ötlet jött be. Azért óvatosságból pár perce meglepett két kilo uborkával is…
Hozzávalók (négy éhes szájhoz):
- 8 szelet sertésborda
- 4 dkg zsír
- 1 ek liszt
- 1 nagy csokor kapor
- 1 dl tejföl
- 3 dkg mazsola (meghökkentő, de igaz)
- ízlés szerint só, bors, citromlé, cukor
- alaplé (ami a csontlevesből megmaradt)
Elkészítés:
Szelteld vékonyra a húst, ha életlen az otthoni késed, kérd meg a hentesedet, biztosan szívesen megteszi! A szeleteket kiscsit klopfold meg, sózd, zsíron süsd meg, majd szedd ki egy kölön tálra. A maradék zsírból rántást készítünk. Vágd apróra a kaprot, és dobd bele. Keverd össze, majd egy-két perc után engedd fel az alaplével. Főzd mártás sűrűségűre. Sóval, citromlével és mazsolával(!) ízesítjük. A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártást ráöntjük a hússzeletekre. Szórd meg a tetejét maradék apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel! Sült burgonyávaal, párolt rizzsel tálaljuk. Egész egyszerűen mennyei! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.