Facebook hozzászólás
867

Kapros sertésborda – ahogy Mártiék szeretik

Fantasztikus kapor csokrot kaptam ajándékba az egyik szomszédomtól. Illata valami pompás! Tanakodtam, hogy rögtön ugorjak-e neki az idei első kovászos uborkának, vagy készítsek egy nyár elejei különlegességet? A férjemnél a második ötlet jött be. Azért óvatosságból pár perce meglepett két kilo uborkával is…  

Hozzávalók (négy éhes szájhoz):

Kapros szelet sült burgonyával, párolt rizzsel, Kép: László Márta
Kapros szelet sült burgonyával, párolt rizzsel, Kép: László Márta
  • 8 szelet sertésborda
  • 4 dkg zsír
  • 1 ek liszt
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg mazsola (meghökkentő, de igaz)
  • ízlés szerint só, bors, citromlé, cukor
  • alaplé (ami a csontlevesből megmaradt)

Elkészítés:

Szelteld vékonyra a húst, ha életlen az otthoni késed, kérd meg a hentesedet, biztosan szívesen megteszi! A szeleteket kiscsit klopfold meg, sózd, zsíron süsd meg, majd szedd ki egy kölön tálra. A maradék zsírból rántást készítünk. Vágd apróra a kaprot, és dobd bele. Keverd össze, majd egy-két perc után engedd fel az alaplével. Főzd mártás sűrűségűre. Sóval, citromlével és mazsolával(!) ízesítjük. A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártást ráöntjük a hússzeletekre. Szórd meg a tetejét maradék apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel! Sült burgonyávaal, párolt rizzsel tálaljuk. Egész egyszerűen mennyei! Jó étvágyat!

Hideg joghurtos uborkaleves
Bizony, megérkezik hamarosan az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép lesz, és hideg gyümölcsleveseket fogunk rajta gyártani minden nap. Kezdjük az uborkalevessel!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!